Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

Ülőgarnitúra outlet áruház

Bútor 2021-07-01

Mostanában terndi lett az otthonunk teljeskörű felújítása és átalakítása köszönhető ez a különféle kedvező támogatásoknak és hitellehetőségeknek. A bútoraink megválasztása tekintetében fontos szempont, hogy a felújítás legvégén ejtsük meg a vásárlást, hiszen a a festés során hamar csorbát szenvedhet a szép új bútorzatunk. A bútorok tekintetében az egyik legnagyobb beruházás kétségtelenül az ülőgarnitúra megvásárlása jelentheti. Nem mindegy persze, hol vásárol, ha fontos a jó ár és el tud tekinteni a csomagolás hiányosságától, vagy akár attól, hogy kiállítási bútort vásároljon érdemes felkeresni egy ülőgarnitúra outlet áruházat.

A legtöbb helyen ezeket a bútorokat azonnal tudják szállítani, így nem kell várakoznia a legyártásukig. A legtöbb outlet áruházban viszont nagyon kis eséllyel tud szövetből választani, hisen a már legyártott bútoroknál erre

55 megtekintés, 0 ma

Favágás után bútorgyártás

Bútor 2020-12-01

Sokan nem tudják, hogy a szép bútoruk amit vásároltak milyen fából készült, azt meg, hogy miként dolgozták fel végképp nem. Nagyon sok bútor valójában csak fa aprítékból készült, tehát nem egy konkrét fából van elkészítve például a komódunk a nappaliban. Ezeket a feldolgozott faipari termékeket pozdorjának, vagy rétegelt lemeznek, vagy osb-nek vagy Mdf-nek neveznek, a feldolgozottságuknak megfelelően. Ma már szinte alig készítenek tömör fából bútort. A fakivágás különféle engedélyekhez kötött és a feldolgozásuk sem mehet csak úgy. A favágóknak különféle tanúsítványokkal kell rendelkezniük és ami még fontosabb nem lehet egy frissen kivágott fából bútort készíteni. A favágás egy külön szakma és általában a bútort kifejezetten fakitermelő cégek értékesítik. A frissen kivágott fát kiszárítják, a relativ páratartalmát jelentősen csökkentik és csak ezek után kerülhet egyáltalán szóba a bútorgyártás.

87 megtekintés, 0 ma

Fürdőszoba felújítás után

Bútor 2020-01-18

A fürdőszoba megtervezésekor nagyon fontos szempont a praktikus bútorok kiválasztása. Nem mindegy, hogy a szép új bútor ellenáll-e a nedvességnek, a magas páratartalomnak. Nagyon csúnya látvány a megdagadt szétrepedt vizes pozdorjalap. Megfelelő szakboltokban tudnak ezekben segíteni a kedves vásárlónak, de legyünk résen, mert sajnos előfordul a nagyon rossz minőségű bútor is. A fürdőszoba felújítása után mindenképpen érdemes pontos méreteket készíteni és ha kell egyedi bútort készíttetni akár a kőművesünkkel. Nagyon esztétikus és valóban ellenálló a víz erejének a kőművessel készített általában itong téglából készített bútorzat. Ha jó burkoló szakembert talál akkor ő is eltudja készíteni a téglákból készített elemeket.

146 megtekintés, 0 ma

A kanapé legjobb helye…

A kanapé legjobb helye... 2016-10-11

Egy kanapé legjobb új helye

Egy újabb napsütéses hétköznap reggelre ébredtem. A madarak az ablak alatt álló hatalmas vadgesztenyefa éledező koronájában énekeltek és friss, tavaszillat lengte be a szobát. Fél 7-re járt, nemsokára megszólal az ébresztő és feleségem nyújtózkodva kecmereg majd ki az ágyból, hogy reggelit készítsen az iskolába induló gyermekeinknek. Az én szemeim viszont már az első beszűrődő napsugarak simogatására kipattantak, ezért úgy döntöttem meglepem a családomat és palacsintát készítek nekik. A finom illatoknak köszönhetően háromnegyed 7-kor már az egész társaság az étkezőasztalnál ült és vidáman reggeliztünk. Miután mindannyian jól laktunk, felöltöztünk és mindenki elindult, hogy belépjen a hétköznapok egyhangú forgatagába.

Az én mókuskerekem egy ülőgarnitúrákat értékesítő áruház eladói posztjában ölt testet. Minden nap új vevők érkeznek, néhányan kedvesen mosolyognak, másoknak felsőbbrendű grimasz ül az arcán, páran segítségért fordulnak hozzám, a többieknek pedig csak a vásárlás lebonyolításában kell segítenem, de mind ugyanazt keresik. A tökéletes ülőgarnitúrát, ami jellemzi személyiségüket, kielégíti egyéni igényeiket, beleillik otthonuk stílusába és az ára is a pénztárcájukhoz igazodik. Az én feladatom pedig napról-napra segítségnyújtás a vásárlóink számára, az áruszállítás menedzselése, a tranzakciók lebonyolítása és természetesen az ezekkel járó papírmunka. Minden hétköznap így zajlik, de valami megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan azt az érzést keltette bennem, hogy ez a nap valamiért más lesz.

Délután 5-ig minden a megszokott ütemben történt. Reggel leltárazás, utána útmutatás a potenciális vevőknek, ebédszünet, árukiadás, majd ismét foglalkozás az ügyfelekkel. 5 órakor viszont egy család tért be hozzánk, apuka, anyuka és 3 gyerek. A legidősebb egy 8 év körüli fiúcska volt, és mogyorófa ágat tartott magánál szablya gyanánt. Ő rögtön beszaladt az üzletbe és egy zöld kanapét kezdett püfölni fegyverével, mintha a bútor egy veszélyes szörnyeteg lett volna, akitől meg kell védenie a falu gyámoltalan lakóit. Anyja gyorsan odaszaladt hozzá karján egy pár hónapos csecsemővel és valamit a fiúcska fülébe súgott, amitől ő rögtön félbeszakította a küzdelmet és kézen fogta édesanyját. Kíváncsi vagyok, mit súghatott neki az asszony, néha nekem is jól jönnének ilyen varázsszavak, amitől a gyerekek egy szempillantás alatt kis angyalokká válnak. A család középső gyermeke pedig egy tündéri kislány volt, hatalmas kék szemekkel és hosszú, szőke fürtökkel. Mindannyiunkon látszott, hogy nem veti fel őket a pénz. Ruhájuk kopott és foltos volt, a szülőkön látszottak az aznapi munka fáradalmai, mégis valami földön túli kedvesség áradt szerény mosolyukból. Felajánlott segítségemet szívesen fogadták, és együtt jártuk végig a boltot, miközben szerény igényeiket sorolták. Azt is megtudtam tőlük az üzlet bejárása során, hogy előző kerevetük még az édesapa szüleié volt, így érthető, hogy eljárt fölötte az idő. Fontos volt számukra, hogy ággyá alakítható legyen, hogy a szülőknek legyen éjszakai fekhelyük, valamint az is, hogy megfelelően strapabíró legyen és könnyen tisztítható. Több szép, nagy ülőgarnitúrát is megmutattam nekik, ami az igényeiknek megfelelt, de végül mégis egy kisebb, egyszerű és akciós kanapé mellett döntöttek. A kisfiú felháborodott. Nem tetszett neki se a kanapé formája, se a színe, mert nem hasonlított sem sárkányra, sem várkastélyra, de még kalózhajónak sem volt alkalmas. Anyukája próbálta lecsillapítani, hogy ha több pénzük lesz, vesznek olyan kanapé, ami szebb lesz és nagyobb, de most nem engedhetik meg maguknak.https://www.eladobutorok.hu/hirdetes/modern-feher-komod-fiokkal-es-ajtoval/

Ekkor vettem észre, hogy a kislány mellettem áll és a pulcsim ujját húzogatja, hogy rá figyeljek. Lehajoltam hozzá és a fülembe suttogott: „Eladó bácsi! Ha neked adom a plüss nyuszimat, lehet, hogy egy szebb ágyat adsz nekünk? Olyat, ami olyan, mint egy vár, ahol én lehetek a hercegnő? A bátyuskám is nagyon örülne neki!” Ahogy ez a csöppnyi lányka esdeklőn rám nézett azokkal a hatalmas szemeivel, teljesen elérzékenyültem. Meghatott, hogy nekem adná a kis barátját azért, hogy a testvére örüljön. Így viselkedik egy igazi hercegnő! A benyomásaim alapján igazán megérdemelt ez a család egy nagyobb és szebb ülőgarnitúrát ezért így szóltam: „El is felejtettem, van egy eladó kastélyunk egy kalózhajó tetején, megmutassam?” A gyerekek hangos ujjongással jelezték, hogy érdekli őket az ajánlatom. A szülők is beleegyeztek, hogy még ezt az egyet megtekintsék. Egy barna vázú, szürke ülőrészes, ülőgarnitúrához vezettem őket, ami mindenkinek elsőre megtetszett. Az apuka az ár táblára nézett és szomorúan konstatálta, hogy erre sajnos nem futja. Ekkor, mintha nem is én beszéltem volna, így szóltam: „Ez a termék régi ára, az újat még nem volt időnk kiírni. Amikor az előző helyéről ide költöztettük, keletkezett rajta egy kisebb sérülés, ezért leszállítottuk az árát. Sajnálom, hogy hibáztunk!” Az édesapa rám mosolygott, mint aki sejti, hogy ebben a történetben nem minden a valósággal azonos, mégis így szólt: „Rendben, meggyőzött… Ezt vesszük meg!” – mondta és mindenki üdvrivalgásban tört ki. Az asszony szeretőn átölelte férjét, és ő is elmosolyodott.

Miután megkötöttük a szerződést és a szállítás feltételeit megbeszéltük, a család öreg autójuk felé indult. A kislány még visszaszaladt hozzám és át akarta adni szürke nyusziját. „Köszönöm! Mostantól Bolyhoska a tiéd!” „Köszönöm, de egy hercegnőnek szüksége van házikedvencre, hogy ne unatkozzon a kastélyában, szóval inkább tartsd meg!” Mondtam neki, mire ő átölelt majd a családjához szaladt. Integetve hajtottak ki az áruház parkolójából.

Ekkor éreztem, hogy igazán jól cselekedtem, és boldogan, melegséggel a szívemben mentem vissza az üzletbe.

Akciós kanapé weboldal címe: kanapeakcio.com

569 megtekintés, 0 ma

SZABÓ CSALÁD ÜLŐGARNITÚRA VÁSÁRLÁSA ELŐTT

Szabó család új ülőgarnitúrát vesz 2016-10-09

A SZABÓ CSALÁD ÚJ ÜLŐGARNITÚRÁJA

A hétköznapok mókuskerekéből kiszállva végre ismét eljött a hétvége. Kedvesemmel péntek este utoljára nyúltunk el régi, elnyűtt kanapénkon. Nem volt egy szép darab, de szerettük. Sok emlékünk fűződött a kopott, foltos, narancssárga díványhoz.
Az első filmezés az akkor még új szerzeményen… Amikor még semmilyen pózban nem volt kényelmes rajta feküdni, de mégis jó érzéssel töltött el bennünket, hogy a miénk. Amikor betegen a kanapén ebédeltem és a paradicsomleves ráfolyt a karfára… Azóta takarjuk le vendégek érkezésekor a kanapét, hogy ne lássák a foltot. Vagy amikor Cirmi és Buksi hozzánk került… Egyikük a karmát mélyesztette bele a finom szövetbe, a másik pedig nassolnivalónak képzelte a bútor fa lábait… Hányszor adott menedéket a csaholó eb elől menekülő cirmosnak a párnák nyújtotta puha zug a dívány sarkában?
Most pedig búcsúznunk kell. Holnap új ülőgarnitúránk lesz és elviszik toldott-foldott öreg barátunkat. Egy hatalmas, U alakú kanapé váltja fel a helyét. Azért emellett döntöttünk, mert szeretnénk, ha a baráti összejövetelek során és a családi alkalmakkor mindenki kényelembe helyezhetné magát és nem a kemény székeken kellene ülnie. Színét tekintve sokkal kevésbé lesz kirívó, mint az eddigi, mivel az otromba narancssárga helyett egy elegáns, szürke-fekete pamlag fogja elfoglalni a nappalink központját. Eleinte aggódtam a világosabb huzat miatt, de biztosítottak róla, hogy az ülőgarnitúra jelentős részét borító zsákszövet egy könnyen tisztítható, esztétikus és szinte elnyűhetetlen anyag. Ennek hallatán elöntött a nyugalom, hiszen ismerem magamat és házi kedvenceimet is, és tudom, hogy ezek nagyon lényeges szempontok számunkra. Ami még fontos volt, hogy ágyazható kivitelű kerevetet szerettünk volna, hogyha valaki nálunk alszik, kényelmesen pihenhessen. Ez a kanapé természetesen ilyen, sőt még ágyneműtartója is van, és egy kis polc is tartozik hozzá, ahova kedvenc könyveinket tehetjük, vagy, a minden családhoz hozzátartozó társasjátékokat. Vázát csodás fekete bőr borítja, ami jól kiegészíti a világos zsákszövetet. Ülése rugós, nem túl kemény és nem is túl puha, így mindenki igényeit maximálisan kielégíti. A modern megjelenést csak fokozzák a krómozott fém lábak, melyek hideg csillogásukkal emelik a szoba stílusát. Rögtön beleszerettünk ebbe az ülőgarnitúrába mikor először megláttuk.
Akkor már a harmadik hétvégét töltöttük keresgéléssel, és fásulttá tett minket a sok ormótlan és minden esztétikát nélkülöző bútordarab, amelyek nem hogy szép látványt, de kényelmet sem nyújtottak. Az egyik üzletben már majdnem megtetszett az egyik sötétkék kerevet, de ráülve nem éreztem az otthon hívogató melegét, vagy annak halvány szikráját, hogy ez a darab sokáig ilyen szép maradna kis kedvenceink gondos szemrevételezése után is. Ráadásul drága is volt, szóval elvetettük. Végül utolsó reményként egy barátunk ajánlására betértünk egy kimondottan ülőgarnitúrákat értékesítő áruházba. Az első pillanatban szimpatikussá vált ez a hely. Az eladó kedvesen végigvezetett minket a hosszú sorok között, meghallgatta elvárásainkat, megmutatta a szerinte esélyes ülőgarnitúrákat és mosolyogva végigvárta, hogy minden kanapén elheveredjünk, és különböző filmnézős pózokba vágjuk magunkat. Végül megtaláltuk az igazit. Masszív, kényelmes, esztétikus volt és áradt belőle, hogy ha ráülök, többé nem lesz kedvem kikászálódni belőle. Rögtön megbeszéltük a vásárlás részleteit az eladóval és szerencsénkre a házhoz szállítás is megoldható volt, mert saját kis autónkkal biztos nem jutottunk volna messze a tetőcsomagtartóra rögzített óriással.
Reméljük, hogy hosszan élvezhetjük majd kényelméből a tűz ropogását a kandallóban, a baráti kártya partik izgalmait, a családi beszélgetéseket vagy egyszerűen egymás ölelését összebújva az új díványon. ulogarnitura.net

605 megtekintés, 0 ma

Eladó használt bútorok

Eladó használt bútorok 2015-02-12

Eladó használt bútorok

Nagyon szokták mondani, hogy semmiképpen sem javasolt keverni az üzletet a barátokkal, családdal. Ennek a cikknek pedig pontosan ez lesz az apropója, de erre majd egy kicsit később rátérek. Nos, nyilván nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél, szokták mondani, ezzel pedig szerintem nagyon sokszor egyet kell értenünk. Ugyanakkor már a régi időkben élünk, amikor is a falu népe már akkor tudta, hogy mikor, hogy kihez fogsz ellátogatni, amikor még fél úton se vagy az illetőhöz, de azért nyilván sok kellemetlenség, félreértés adódhat, ha keverjük az üzletet a családdal stb. Például eladsz egyik családtagodnak valamilyen terméket és ő ezzel nincs megelégedve, már meg is van a konfliktus. Innentől kezdve pedig neked kell döntened, hogy leszel a bunkó, de jó üzletember, vagy leszel a jó fej, viszont kellemetlen szájízű üzletember. Nos, az első eset adja magát, hiszen te leszel a bunkó, megromlik a kapcsolat stb. A második esetben, viszont te leszel a rendes, segítőkész, akitől máskor is akarnak majd vásárolni. Ha te engedményt teszel és mondjuk, kicseréled azt a terméket vagy visszaveszed, pedig nincs benne az üzletpolitikádban, akkor nincs mese, valószínűleg üzletileg abból rosszul jössz ki. Nos, te döntesz. Ez csak egy triviális példa volt, hogy megértsük miért is rossz néha keverni a kettőt. Na, de milyen az ember, beleértve engem is, hiába mondják, amíg a saját bőrén nem tapasztalja, addig nem hiszi el. Így hát megtörtént velem is, hogy egy rokonnak sikerült eladnom egy terméket, de persze nem akárhogy. Végül egyébként nem bánom, sőt úgy vélem, hogy profitálni tudtam belőle, mármint, ami az értékes tapasztalatot illeti.

eladó bútor

eladó bútor

Szóval eladó bútorokkal foglalkozom és egy családi összejövetelen merült fel, hogy egyik rokonomnak amúgy is szüksége lenne bútorra, miért ne vehetne tőlem. Nos, én a jó fej utat választottam és gondoltam miért ne, sőt segítek választani, válogatni. Egyébként nagyon jó kapcsolatot ápoltam és mai napig is ápolok az illetővel, részben ezért is gondoltam, hogy segítek választani. A konyhába szeretett volna bútort, de lényegében fogalma sem volt, hogy milyet, mekkorát stb. Mondtam neki, hogy hát akkor először is jó volna látni az adott helyiséget, esetünkben konyhát, hogy hova akarod a bútort, mekkora a hely stb. El is mentem hozzá, egy kis kávézás közben pedig meg is beszéltük a részleteket, hogy nagyjából mekkora legyen, milyen típusú stb. Később elkezdtünk ketten együtt nézelődni és úgymond válogatni. Na, ez viszont már nem volt egy rövid menet, sőt lényegében napokig tartott, mert annyira döntésképtelen volt. Lényegében már össze is vesztünk, mivel kikérte a tanácsomat, aztán nem fogadta meg, végül pedig már szinte akartuk szállítani a bútort és ő mégis másik mellett döntött. Akárhogy is nézzük, ez bosszantó, fárasztó. Költői kérdés: Vajon megtehette volna ezt egy olyan vállalkozóval, akit nem ismert közelebbről? Szerencsére, intelligens személyről van szó, és utólag megbeszéltük az esetet, nem volt harag köztünk.

Mi ebből a tanulság? Miért osztottam meg veletek ezt a tapasztalatomat? Én mivel eladó vagyok, így inkább csak ebből a szemszögből látom a bútorvásárlást, ahogyan a vásárlók a hátam mögött választanak, illetve megbeszélik az igényeiket, arról nekem csak sejtésem lehet. Ebben az esetben azonban olyan volt, mintha együtt a rokonommal vásároltam volt és közösen válogattunk volna. Ebben az volt a jó, hogy mélyebben is betekintést kaptam, hogy a vásárlók szempontjából mi zajlik le egy-egy vásárlás esetében, illetve tanultam belőle, hogy eladóként milyen tényezőkre érdemes odafigyelnem, hogy könnyítsek a vásárlók helyzetén.

846 megtekintés, 1 ma

eladó bútorok

eladó bútorok... 2015-02-12

Eladó bútorok

Manapság rengeteg vásárolunk, hiszen lényegében ez a gazdaságnak az alapja. Vásárlás nélkül nincsen pénzmozgás, nem folyik be egy-egy piaci szereplő zsebébe több pénz stb. Mondhatni, hogy szinte mindent meg lehet már venni a boltokból, illetve rendelni az internetről. Ha jobban belegondolunk, például vásároljuk a mindennapi élelmiszereinket, vizünket, áramot, fűtést, illetve egyéb mindennapjainkhoz kapcsolódó tárgyakat is. Nincs ez máshogy a bútorokkal sem, hiszen én közvetlen közelségből tudom ezt tapasztalni, mivel eladó bútorokkal foglalkozom. Szerencsére, inkább több sikerrel, mint kevesebbel, ez pedig nagy mértékben múlik az eladott áru minőségén, árpolitikán, illetve a vásárlói elégedettségen is. Az első kettő, viszonylag száraz anyag, mondhatni, hogy simán tanulandó, illetve nincs is értelme most komolyabban boncolgatni, mivel akár vállalkozásoktól függően eltérőek lehetnek. Na, de mi a helyzet a vásárlói elégedettséggel, vásárlói magatartással, annak személyiségével, vásárlói szokásokkal. Véleményem szerint ez már egyáltalán nem egy száraz téma és nem is egy olyan dolog, olyan könnyedén meg lehet tanulni, illetve tanítani lehet. Ezért is választottam ezt a cikkem témájának, hiszen közvetlen közelségből, a másik oldalról tudom ezt szemlélni, illetve megtapasztalni.

Az elején, mindjárt azzal kezdeném, hogy az eladó élete sem könnyű! Miért? Azért, mert lényegében egy eladónak például fogalma sincsen a bejövő, potenciális vásárlónak a szándékairól, személyiségéről stb. Akár egy rossz szó, mondat és már meg is fordult, köszöni szépen, megy a pár méterre odébb lévő üzletbe és megveszi onnan az adott terméket. Fentebb pedig lényegében erre céloztam, amikor azt írtam, hogy ezt nem lehet tanítani, tapasztalni kell. Eleve, nem tudod, hogy az adott személy tolakodónak veszi, ha udvariasan közeledsz és megkérded, hogy tudsz-e segíteni, ajánlhatsz-e valamit vagy lényegében már-már elvárja, hogy segítsd a döntését. Nos, jártam már egy-két olyan üzletben, ahol az eladókat betanították lényegében sablon szöveggel, hogy mit és hogyan mondjon. Ennek csupán annyi a hátulütője, hogy egy darabig működik és lehet a vásárló lányos zavarában nem tudja, hogyan reagáljon és hagyja kibontakozni az eladót, végül pedig el tud adni neki valamit, viszont később a vásárlós is kitapasztalja, hogy mire is megy ki a játék és faképnél hagyja. Egy másik negatívuma pedig, hogy valószínűleg x embertípusnak ez bejön, viszont y-nak nem, eleve egy adott százalékot tehát a potenciális vásárlók közül sikeresen elkergettél. Szerencsére, én ehhez hasonló szituációkba nem keveredek egy ideje, mivel az interneten keresztül árusítom az eladó bútorokat, viszont ez mindenképpen egy érdekes és boncolgatni való téma, hiszen lényegében szimpátia alapján nagyon könnyen lehet szerezni vevőket, illetve el is kergetni. Nagyon sok dacos ember van, akik, ha azt tapasztalják, hogy nagyon rá akarja beszélni őket az eladó az adott bútornak a megvásárlására, akkor inkább azért sem veszik azt meg, hanem átmennek egy másik boltba, ahol nyugodtan, zavartalanul át tudják nézni a kínálatot, illetve tudnak gondolkodni, hogy vegyék meg vagy ne. Ha pedig zavaró az eladó, akkor miért is ne tenné meg, hiszen pár méterrel arrébb kellemesebb közegben, szinte ugyanaz a kínálat várja. Visszatérve az eladó szemszögéhez, lényegében mit is tud tenni, illetve hogyan is kellene viselkedjen? Jó előre leszögezem, hogy egész biztosan nem lesz mindenkinek szimpatikus az eladó, hiszen nem vagyunk egyformák. Véleményem szerint az adott szituációban való ideálishoz közeli viselkedést, viselkedési formát egy eladó csupán tapasztalat által tudja hozni és ez pedig már-már a szociális adottságokon, jellemen is múlik. Ez pedig lényegében csak annyit jelent, hogy egy jó eladó, egy adott idő után tudni fogja, hogy ahhoz a vásárlóhoz hogyan viszonyuljon, legyen-e rámenős vagy hagyja nézelődni stb.

682 megtekintés, 0 ma

eladó bútor 2015.02

eladó bútor 2015 2015-02-12

Eladó bútor

Mondhatni, hogy mesés világot élünk, persze ez nem mindig ilyen egyszerű, sőt néha a rózsaszín köd el szokott szállni. Ezt gyakorlatilag arra értjük, hogy elképesztő mennyiségben tudunk fogyasztani napról napra, nem véletlenül mondják, hogy fogyasztói társadalom vagyunk. Ezt nem az élelmiszerekre értjük, hanem tágabb értelemben a vásárlásokra, hiszen, ha például elromlik valami, akkor újat veszünk. Lényegében bármire szükségünk van, megyünk a boltba és megvesszük, pedig hát régen az úgynevezett csináld magad korszak eléggé domináns volt. Aki dolgozott, az evett, annak volt lakás a feje fölött, viszonylag jól élt. Természetesen ma is kell dolgozni, viszont nem saját magunknak neveljük az állatokat, illetve gondozzuk a veteményes kertet, hanem más számára végzünk ilyen olyan munkákat, amiért cserébe pénzt kapunk és megvásároljuk a kívánt termékeket. Ebben a világban pedig meglehetősen fontos minden egyes piaci szereplőnek, hogy a vevői elégedettek legyenek, illetve, hogy a törzsvásárlókat sikerüljön hosszú távon megtartani. A közgazdaságtanban jártas emberek tudják, hogy sokkal költségesebb új vásárlót magunkhoz csábítani, mint a régieket megtartani. Nos, ezzel kapcsolatban szeretnék megosztani egy rövidke kis történetet, amelynek egyik szereplője voltam.

eladó bútor

eladó bútor

Tudni kell rólam, hogy eladó bútorokkal foglalkozom, jobban mondva értékesítem azokat. Természetesen, mint ahogyan mindenki, úgy én is jó kereseti lehetőséget láttam benne, részben ezért is vágtam bele és indítottam el ezt a vállalkozást. Azonban, ahogyan telnek az évek és az anyagi helyzettel nincsenek gondok, egyszer csak az ember vágyik még valamire, egyfajta elégedettségre, önigazolásra, hogy a pénzen kívül van értelme annak, amit csinál. Ez sajnos ma már nagyon sok munkára nem mondható el, viszont egy ilyen lehet, ha valakit előléptetnek vagy megdicsérnek, kitüntetnek stb. Nos, mivel saját magam főnöke vagyok, így eléggé nehéz előléptetnem magam vagy akár megdicsérjem saját magam és éreztem is némi fásultságot a munkámmal kapcsolatban, egy fajta unalmat. Aztán egyik nap, egy régi törzsvásárlóm újra felvette velem a kapcsolatot és mivel már nem először rendel tőlem, így egy kisebb fajta beszélgetés is kialakult. Annak idején jól meg is jegyeztem magamnak, hiszen egyike volt az első ügyfeleim közül. Először, ha jól emlékszem egy konyhai bútort rendelt, mivel akkoriban házasodott meg és lényegében kezdték el közösen tervezni a jövőt, berendezni a közös lakást. Aztán később még rendelt tőlem, meg is volt elégedve, szerencsére. Aztán ugrunk is egyet az időben, elérkeztünk a jelenhez. Most is bútort szeretne rendelni tőlem, mivel gyerekszobát terveznek, nemsokára meg fog születni az első gyerekük. A beszélgetés során elmondta, hogy még mindig minőségi állapotban vannak az első bútorok, amelyeket tőlem rendelt és éppen ezért nem is nagyon szeretne mástól vásárolni. Ez pedig mi más, mint a vásárlói elégedettség, illetve a törzs ügyfeleknek a megtartása? Számomra azonban többet jelentett, hiszen bizonyosságot kaptam, hogy más emberek hálásak nekem, azért, amit eladtam nekik, pedig hát már fizettek érte már, lényegében az is tekinthető lenne hálának. Sőt, annyira elégedettek velem, hogy a jövőben is szerepet szánnak nekem és nem feledtek el. Nagyon sok ember keresi ezt a fajta érzést, viszont csak kevesen találnak rá. Annyira meglágyult a szívem, hogy lányos zavaromban még kedvezményt is adtam kizárólag az ő részükre, hiszen valamivel mindenképpen viszonozni szerettem volna azt az érzést, amelyet általuk megtapasztaltam.

695 megtekintés, 0 ma

Eladó bútorok még a fürdőszobában is!

bútorok a fürdőszobában 2015-02-09

Tisztálkodás? Fürdőszoba? Hmm… olyan témák, amelyek nem mondhatóak általánosnak. Bizonyára, sokaknak elsőre nem ez ugrik be, de szerintünk egyáltalán nem általános téma és nem is kivesézett, ezt pedig szeretnénk be is bizonyítani.

A fürdőszoba is egy olyan hely a lakásunkban, amelyet minden nap többször is látogatunk. Ha valahol fontos a higiénia, akkor mondhatni, hogy a fürdő is az ilyen helyek csoportjába sorolható. Ezzel, biztosan mindenki egyetért, hiszen ott mossuk a fogunk, tisztálkodunk, tehát lényegében arra használjuk, hogy megszabaduljunk a nem kívánt lerakódásoktól, ápoljuk magunkat és persze ürítsünk. Mondhatni, hogy egy olyan, ahol kinyírjuk a bacikat és igyekszünk tenni ellenük minél többet, viszont pontosan ezen a helyen, illetve erről a helyről nagyon sok bacilust is elkaphatunk, amelyeket nem kívánnánk. Inkább nem megyünk bele, abba a témába, hogy mennyire fontos tisztán tartani a fürdőt és úgy kezelni, hogy megfeleljen a higiéniai alapszabályoknak is. Általában az amerikai házakban például meglehetősen jól fel van szerelve a fürdő is bútorral. Ez pedig szerintünk egy nagyon is követendő példa lehet a hazánkban is, hiszen egyre több olyan terméket vásárolunk a boltokban, amelyeknek a legcélszerűbb rendeltetési helye a fürdő lehet. Például régebben hazánkban egyáltalán nem volt jellemző a fürdőszobabútor, maximum csak egy diszkrét darab volt, amelyben tudtuk tartani a törölközőt, szappant, sampont.

Apropó manapság vannak olyan bútorok is amelyeket egy burkoló szakember készít téglából és azt csempézi, burkolja le.

Illetve volt felszerelve egy tükör, amihez tartozott egy kisebb párkány is, ahova el lehetett helyezni a fogkefét, borotvakészletet stb. Tehát mondhatni, hogy egyáltalán nem arra lett tervezve, mint, amire nagyon sokan ma használják.

Continue reading …

761 megtekintés, 0 ma

Kalandok bútorkeresésben és az igazi otthon rusztikus megteremtése!

Kalandok bútorkeresésben 2014-11-25

Kalandok bútorkeresésben és az igazi otthon rusztikus megteremtése!

Minden család álma egyszer, hogy olyan környezetben élhessen, ami ápolja lelkét, ahol otthon érzi magát. A falak illata, a ülőgarnitúrák és kanapék látványa, a hangok, mind arra emlékeztetnek, otthon vagyunk.

Kicsiny családunk is hosszú évekig álmodozott arról, hogy végre ez megadathasson számára. Sokat tervezgette, rendezgettem gondolatban, mit hogyan rendeznék be, milyen lenne számomra az álom nappali, de sokáig ez az álmom elveszni látszott, hiszen a panel birodalmából nehéz kiszabadulni, és persze a családi házak ára főleg csendes kis lakóövezetben igen borsosak. Szóval én álmomban teremtettem meg álom otthonunkat. Időközben családunk is bővül házi kedvencünkkel, Maci cicával, és Suzy kutyussal, de a lakás maradt, szűkösen panel módjára. Így teltek a minden napok, papa, mama, gyerekek, kedvencek.

Egy nap aztán párommal elhatároztuk, hogy szeretnénk szakítani régi életünk e szakaszával. Tudtuk, éreztük mindannyian, hogy elég volt a panelből, nagyon kinőttük ezt a lakást és ideje komolyan foglalkoznunk a költözés gondolatával. Szerencsére a lakást nagyon hamar el tudtuk adni, és nem kevés családi összefogással sikerült egy olyan kertes házat vennünk, amiben kétlábúak és négylábúak is bőven elférnek egymás mellett. Mivel a ház mérete jelentősen nagyobb volt, mint a lakás, amiben eddig éltünk arra a döntésre jutottunk, ha már ekkora változás történt életünkben, akkor a bútorokhoz kanapéhoz és az ülőgarnitúrához sem ragaszkodunk. Persze ehhez az is hozzá járult, hogy Suzy kutyus szerette minden asztalnak, széknek megrágcsálni a sarkát, és Marci cica kedvence volt a még örökölt antiknak nem mondható, de ósdi ülőgarnitúra is,amin előszeretettel élezte karmait,nem napi inkább 10 perces rendszerességgel.

Nagyon úgy nézett ki a dolog, hogy a régóta dédelgetett álmaim végre megvalósulni látszottak. Kedvesemtől szabadkezet kaptam a házikónk berendezésével, felöltöztetésével kapcsolatban. Sorra jártam a város minden olyan új és használt bútorkereskedését, amiről csak hallottam, vagy ismertem. Teljesen otthonunk új imázsára helyeztem a hangsúlyt. Egyre csak gyűltek a bútorok. Szeretem nagyon az ízléses, visszafogott darabokat, a rusztikus jellegű nappalit, az igazi fa bútorok látványát, tapintását. Volt néhány kedvenc darabunk a régi lakásból is, amit magunkkal hoztunk, azonban a legtöbb bútordarab és berendezési tárgy új szerzemény volt. Otthonunk kezdett nagyon szépen alakulni, de voltak dolgok, amikre nagyon vágytam, de sehol sem bukkantam rá.

Mivel hatalmas nappalink volt, és egy kandalló is volt benne úgy képzeltem el, hogy a rusztikus berendezés mellett maradok, a fa igazi látványára mindenkinek az otthon érzete asszociálódik. Találtam egy hatalmas ebédlő asztalt gyönyörű faragott lábakkal és hozzá illő székekkel, megvolt a gyönyörű szekrénykém is ahol az evőeszközöket tarthattam. Már csak egy komódra vágytam, és egy ülőgarnitúrára, amit közel a kandallóhoz helyezhetek el, de valami olyan anyagból, amit Marci cicánk nem tud tönkre tenni. A város minden zegét-zugár bejártam eredménytelenül. Kicsit kétségbe estem, de egy barátnőm igen jó tanácsára éltem modern lehetőségeimmel és feltettem az internetre egy hirdetést, miszerint ” Akciós ülőgarnitúrát vagy kanapét szeretnének venni az interneten…”

Nemsokára érkezett is egy rég nem látott ismerősömtől a válasz. Ajánlott egy online bútorkereskedést, ahol szerinte biztosan megtalálom álmai kanapéját, ülőgarnitúráját. Egyre izgatottabb lettem ezek hallatán. Így érkeztem meg erre az oldalra, ahol minden ezzel kapcsolatos álmom beigazolódni és teljesedni látszott. A remek árak mellett olyanokra is oda figyeltek, milyen igényeik vannak a nagycsaládosoknak, mi az a darab, amit a házi kedvencek sem tudnak tönkre tenni. Néhány óra keresgélés után ré is bukkantam egy olyan darabra, amibe azonnal bele szerettem, és ahogy tovább kerestem egy igazi gyönyörű fából készült, pácolt, mesés komódra is rábukkantam.  A kiváló minőség ellenére hihetetlenül jó áron kaphattam meg álmaim ülőgarnitúráját és a komódra még kedvezményt is kaptam.

Végre minden készen állt arra, hogy beköltözhessünk, ami nagyon hamar és zökkenőmentesen történt. Hosszadalmas volt ugyan az idő, amíg minden a helyére került, de végre azt mondhatom megtaláltam és berendeztem álmaink otthonát, úgy ahogyan mindig is álmodoztam róla. Most kicsik és nagyon, cicák és kutyusok is boldogan élhetnek közös, meleg otthonunkban.

752 megtekintés, 0 ma

Bútor az én szemszögemből

Az én váram bútorai 2014-10-28

Bútor az én szemszögemből

 

bútor

bútor

 

bútor: „Az én házam, az én váram” – szól a régi bölcsesség. És valóban, ha egy nehéz nap után bezárjuk magunk mögött az ajtót, és hátradőlünk a kedvenc fotelunkban, úgy érezhetjük, itt védve vagyunk, idáig nem ér el a külvilág zaja. Magához a házhoz képest mégis milyen gyakran elfeledkezünk a bútorainkról! Pedig házunk kényelmét, otthonosságát alapvetően meghatározzák a benne található bútorok és egyéb berendezési tárgyak. Közérzetünket, fittségünket, testi, sőt szellemi egészségünket is befolyásolja, milyen ágyban hajtjuk álomra a fejünket, milyen fotelban dőlünk hátra a pihenés óráiban, érnek-e bennünket, és milyen ingerek érnek a saját otthonunkban. Nem is beszélve arról, hogy otthonunk berendezése nagyon sokat mesél saját magunkról, ízlésünkről, személyiségünkről. Ha meghívjuk magunkhoz akár csak a barátainkat, vagy pláne a főnökünket, akkor vigyázzunk: az intim szféránkba nyernek betekintést. Egy „véletlenül” épp odahelyezett apró lakberendezési kiegészítővel könnyedén árulhatunk el magunkról olyasmit, amit tudatni akarunk, de csak úgy közölni nem szeretnénk. Így érdekes beszédtémával is szolgálhatunk. Képzeljük csak el, milyen, amikor a főnökünk belép az otthonunkba egy az irodai környezetnél kötetlenebb munkavacsorára, és a falon megpillantja egy hajó kormánykerekét, esetleg egy rákötött kötélhágcsóval. Ha nem is kérdez rá, akkor is ezzel megmutattuk neki, hogy érdeklődünk a hajózás iránt, ami legalábbis egy kicsit érdekesebbé tesz bennünket, megmutatja, hogy többek vagyunk a munkánknál, nemcsak dolgozók, hanem emberek vagyunk, különféle célokkal és érdeklődésekkel. És az ilyesfajta vacsoráknak éppen ez a célja. Ha pedig közös hobbiról van szó, ennek kapcsán nagyon könnyen beszélgetés alakulhat ki, melynek során közelebbi, bensőségesebb kapcsolatba kerülhetünk a vendégünkkel, főnökünkkel, ami sokkal nehezebb lett volna, ha nincs a falunkon ez az egyszerű lakberendezési kiegészítő. Ilymódon az, mintegy rövidebb útként szolgál a megértéshez. De vigyázzunk: ugyanígy rejtegetni szánt titkaink is felszínre kerülhetnek, és jól véssük az eszünkbe azt is, hogy a lakásról szerzett általános benyomás kihatással van lakójának általános megítélésére is. Continue reading …

2981 megtekintés, 0 ma

eladó régi bútor

Régi Antik Bútor 2012-09-25

eladó régi antik bútor

Pénz a ládafiában
Ez a címe az egyik angol tévécsatornán több éve sikeresen futó „valóságshownak”.
A műsor lényege, hogy szakértő műtárgykereskedők ellátogatnak teljesen hétköznapi
családok otthonába, majd pincétől a padlásig végigjárják a házat, hogy elfeledett, értéktelennek hitt limlomok közt kutassanak valódi műkincsek után. Az eredmény meglepő: a szakemberek minden alkalommal találnak egy-egy rozoga széket, virágos ládát, foszlott szőnyeget, porlepte ingaórát vagy kerámiaszobrocskát, amelyről kiderül, különleges értéket képvisel. Ezeket aztán méltányos áron megvásárolják a vendéglátóktól, akik örülhetnek a könnyen talált pénznek. Nálunk ugyanúgy, mint a ködös Albionban, érdemes lehet kinek-kinek bejárni a porlepte sarkokat odahaza vagy kilátogatni a hétvégi telekre, még egy alapos pillantást vetni az ott található régi bútorokra, kiegészítőkre. Ki tudja? A dédnagyapa karosszéke, ami már majd’ összeszakad alattunk vagy a nagymama lánykori pipereasztalkája talán komoly értéket jelenthet a gyűjtőknek, és komoly pénzt nekünk. Nem érvényes az a szabály sem, hogy minél nagyobb egy tárgy, annál értékesebb. Természetesen mindenki beláthatja, hogy egy kétszáz éves baldachinos ágy sokszázezres, akár milliós érték is lehet, de akármilyen hihetetlenül hangzik: egy asztali kerámiafigura vagy más lakberendezési díszítőelem is képviselhet hasonló értéket, ha ismert művész készítette vagy híres manufaktúrából került ki.
Persze nagyon kevesen vannak, akik behatóan ismerik az évszázadok bútorkészítési irányzatait, és felismerik a nagy mesterek keze munkáját, és a szakavatatlan szemek esetleg nehezen különbözetetik meg rózsát a pipacstól. Ezért ha kiválogattuk azokat a bútorokat és egyéb tárgyakat, amelyekben értéket sejtünk, mindenképp kérjük ki szakértő véleményét is. Ez költséges, de megtérülő vállalkozás, hiszen a szakértő szinte egyetlen pillantás alapján megmondja, melyik tárgyunk az, ami csak fénylik és melyik valódi arany, valamint fel is értékeli ezeket a számunkra, ami után bizony gyakran tátva marad a szánk. Könnyen kiderülhet néhány sötét sarokban kallódó berendezési tárgyunkról, hogy néhány tízezertől akár többmillió forintos értéket képvisel, ez a plusz Ha az értékbecslés megvan, még néhány szempontot érdemes meggondolnunk. A bútorok eladási ára nagyban függ azok állapotától. Egy rozoga, háromlábú szék vagy egy karcos láda is lehet drága, de mindenképpen többet kapunk érte, ha eladás előtt restauráltatjuk vagy akár csak némi állagmegőrző munkát végzünk rajta. A restaurálást csak szakember végezheti, kisebb munkákra, mint például a csiszolás vagy zárjavítás, magunk is vállalkozhatunk. Érdemes azonban óvatosnak lennünk, hiszen a legnagyobb jószándékkal is ronthatunk a tárgy besorolásán, minthogy javítanánk rajta. Mindenképpen óvakodjunk attól, hogy frissítő-fertőtlenítő szándékkal lemeszeljük vagy fehérre fessük a tárgyat. Ilymódon értékes motívumokat tüntethetünk el, akár örökre. Ugyanezért érdemes óvatösan bánnunk a csiszolópapírral is. Ez is költségekkel jár ugyan, de ha tehetjük, érdemes restaurátort megbíznunk értékes tárgyaink feljavításával, hiszen ez a szakember ismeri a legjobb módszereket és az egyes bútorkészítési irányzatokat, az esetleg hiányzó alkatrészeket például korhű darabokkal pótolhatja, ezek az apróságok pedig kemény ezreket Itt érkezünk el a végső fontos kérdéshez: hogyan bocsássuk áruba a kiszemelt darabokat? Amikor már kezünkben vannak a – restaurált vagy megtalált állapotában hagyott – értéktárgyaink, el kell gondolkodnunk rajta, eladjuk-e egyáltalán az elveszett és megtalált régi értékeinket.
Persze a „talált pénz” csábító lehet, ám ezekhez a tárgyakhoz minden családban eszmei érték is kapcsolódik, és ha tehetjük, talán érdemes ezeket megőrizni, hogy magunk és késői utódaink is gyönyörködhessnek benne. Ha mégis az eladás mellett döntünk, több opció áll rendelkezésre. Egyrészt valószínűleg a felértékeléssel megbízott becsüs is ajánlatot tesz majd a vételre, emellett pedig számos műtárgykereskedő szívesen kiszáll a helyszínre, és el is szállítja a bútorainkat a saját költségén. Dönthetünk úgy is, hogy mi magunk visszük el a tárgyat egy kereskedőházhoz, ez főleg kisebb, könnyen szállítható tárgyak esetében merülhet fel, más esetben a szállítás pluszköltségét is nekünk kell viselni, és ezért a kapott ár nem feltétlenül kompenzál. Számítanunk kell arra, hogy a műtárgykereskedő, aki nem saját célra, hanem továbbadásra vásárolja meg tőlünk a tárgyainkat, érthető módon nyomott árat kínál majd értük, hiszen saját hasznát is rá kell számítania. Ez kényelmes megoldás, hiszen azonnali készpénzhez juthatunk általa, akár úgy, hogy ki sem kell mozdulnunk a kedvenc fotelunkból, de az így kapott ár szükségképpen kevesebb lesz, mintha a tárgy értékesítésével magunk próbálkozunk. Ha utóbbi mellett döntünk, tudnunk kell, hogy a hagyományos bútorpiacok-vásárok ideje már nagyrészt lejárt. Ilyen helyeken meg kell fizetnünk a helypénzt, és egyáltalán nem biztos, hogy éppen ott és akkor megjelenik fizetőképes kereslet, amely hajlandó pénzt áldozni éppen a mi specifikus bútordarabunkért. Ráadásul ilyen helyeken leginkább alkudnunk kell a saját eladási tárgyunkra, ami gyakran nehéz vagy kellemetlen lehet egy-egy tapasztaltabb bútorfelvásárlóval szemben, és nem biztos, hogy akár többedszeri próbálkozásra Manapság sokkal jobb ötletnek tűnhet az eladó bútorunk internetes oldalakon való hirdetése. Ezzel a módszerrel nem kell kimozdulnunk otthonról, ráadásul eladásra kínált tárgyunk a nap 24 órájában „ki van állítva” a weboldalon, és sokkal szélesebb kör láthatja. Az ilyen bútoreladásra szakosodott oldalakat, mint amilyen Magyarországon az eladobutorok.hu, az egész ország területéről, sőt még határainkon túlról is figyelemmel kísérik az érdeklődő vásárlók, így olyan helyről is érkezhet vételi ajánlat, ahova magunk fizikailag nem tudnánk eljutni. Fontos megjegyezni, hogy napjainkban a Magyarországon fellelhető műtárgyak iránt megújult érdeklődés mutatkozik, elsősorban a Monarchia nagysága iránt elkötelezett osztrák műgyűjtők részéről,
másrészt más nyugat-európai országokból, sőt még az Egyesült Államokból és Japánból is. Ezek a hobbigyűjtők általában sokkal fizetőképesebbek, kevésbé szőrszálhasogatók, és készek nagyobb anyagi áldozatokra is, hogy megszerezzenek egy-egy ritka tárgyat. Nyilvánvaló, hogy ezek a gyűjtők a felkínált tárgyakra szinte csak az interneten találhatnak rá. Ebből a szempontból nem mindegy, hogy az eladobutorok.hu a legnagyobb magyar oldal a kategóriájában, és a google keresőjében is elsőként jelenik meg társai között, ezért a legtöbb külföldi látogatót is ez az oldal vonzza. Azzal, hogy a bútorunkat magunk hirdetjük, kiiktatjuk a közvetítő kereskedőt, így az általunk elvárt teljes összeget magunk zsebelhetjük be. Ezért ha az eladás nem életbe vágó, ráér néhány napot vagy hetet a nagyobb haszon érdekében, akkor legjobban úgy járunk el, ha a bútorunkat magunk bocsátjuk áruba az interneten. A vevővel való megegyezésben ne felejtsük el kikötni, hogy a szállítás költsége a vevőt terheli – erre komoly vevő a legtöbbször hajlandó -, majd dőljünk hátra, és várjuk, hogy megérkezzen a várva-várt ajánlat. Nyugodtan felkészülhetünk arra is, hogy amint gépünket reggel bekapcsoljuk, ott fog várni minket egy ajánlat a mailboxunkban, bútorunkat tehát úgy adtuk el, hogy közben békésen aludtunk. Mindent összevetve érdemes tehát még egy pillantást vetnünk elfeledett tárgyainkra, sosem tudhatjuk, mikor bukkanunk értékre a ládafiában. Ha pedig ránk mosolygott a szerencse, használjuk is ki korunk adta lehetőségeinket, és jussunk pénzhez az interneten!

3120 megtekintés, 1 ma

A székről

A széken ülésről 2012-05-15

szék és a rajta való ülés

Emlékszem, milyen sokakban megütközést  keltett, amikor először felbukkant a
térdeplő szék, első látásra igen meghökkentő látványa. Meglepő külseje inkább
mozgássérülteknek való szerkentyűre emlékeztetett, és kevesek voltak olyan lelkesek, hogy a
többeknek és másoknak el is magyarázták, milyen érzés úgy ülni hogy közben egyenes a
hátuk. Continue reading …

2983 megtekintés, 0 ma

Nagyi bútora

Nagymamától örökölt bútor 2012-05-12

Nagymamáinktól örökölt bútorainkról
Nem könnyű kérdés,hiszen nem feltétlenül éltünk együtt nagymamáékkal, inkább
vendégeskedtünk náluk sokszor. Egészen más néhány hétvégét, vagy délutánokat együtt
tölteni a sötétbarna vagy fekete, első látásra zömök, vagy behemótnak tűnő bútorokkal
és valljuk be egy másik helyzet, amikor leülünk a már megüresedett lakásban, és
szembe nézünk a újsütetű bútorainkkal – a nagymamától örökölt bútorokkal.
Az otthonunkban nem fér el, elszállítani sem könnyű, és a hová? A nagy kérdés.
Sokan nem tudják, hogy kiadnak száraz és jól szellőztethető ingatlanokat pontosan ilyen
célra!
Meglepetést okozhat, hogy a laikus, hozzá nem értő szemlélőnek, monstrumnak látszó
nagyon nehéz és nagyon sötét régi bútorok igen értékesek lehetnek. Nem ritkán diófából
vagy esetleg mahagóniból készültek, nagyon sokszor olyan kitűnő asztalos készítette
őket, hogy még hatvan év múlva is tökéletes a szerkezetük, egy általános belső
tisztítással ismét berendezhetők lennének.

Continue reading …

3108 megtekintés, 0 ma

Page 1 of 21 2
 • Bútor /Eladó Bútor Apróhirdetések

  Szerző: - 2011-05-12 - 0 Hozzászólás

  Kiemelt partnerünk a bútorjavítás.hu Pár szóban a cégről: Műhelyünket 1940-ben alapítottuk, mint bútorfelújító és restauráló műhely. Három generációt felölelő cégünk legelső műhelye azelőtt bútorgyártással és antik bútor restaurálásával foglalkozott. A modern technológiák és eljárások, mellett a hagyományos, jól bevált restaurátor anyagok felhasználásával varázsoljuk tartósan újjá a régi bútorait. Kézi munkával, kizárólag kézzel felvihető politúr anyaggal […]

 • Bútor Mester

  Szerző: - 2012-05-07 - 0 Hozzászólás

  Bútor Mester Az első mesterem egy cipészmester volt, a Tamás. Tóth Tamásnak hívják, de már nem dolgozik sajnos, pótolhatatlan fájdalom de elköltözött vidékre. A Királyi Pál utcában találtam, valaki elküldött hozzá. Cipészmester volt, méretre is készített cipőket, ott sorakoztak a sámfák a polcokon. A fiával dolgozott, aki szakasztott mása volt. Egyszer felállt és megmutatta a […]

 • Biedermaier

  Szerző: - 2012-04-17 - 0 Hozzászólás

  A klasszicizmus, ill. az empire lassú elhalásával párhuzamosan kifejlődött polgári stílus, amely 1820 és 1850 között, főleg Bécsben és a német területeken uralkodott, hazánkban pedig “táblabíró” stílus néven virágzott. Fő jellemvonásai az otthonosság, az érzelmesség, az egyszerűség. Festészetét az aprólékos kidolgozás, az irodalmiasság, ill. a kedélyesség jellemzi. A biedermeier bútort a világos és célszerű szerkezet, […]

 • Az ágy története

  Szerző: - 2012-04-17 - 0 Hozzászólás

  Ágy Az ágy (fekvőhely, nyoszolya) egy bútordarab, amelyet általában kellemes tevékenységekre – alvásra, pihenésre, tévézésre, szexuális együttlétre, olvasásra, néha étkezésre is – használunk, de a betegágyhoz és a halálos ágyhoz már nem kapcsolhatók kellemes élmények. A lakberendezés mellett más területeken is használatos az ágy szó. Például, puska ágy (puskaagy, tus), kavicságy, körömágy stb. Az első […]

 • Art Deco

  Szerző: - 2012-04-17 - 0 Hozzászólás

  Az art déco az art décoratif francia kifejezés rövidítése, az 1920-as, 1930-as évek építészeti és iparművészeti irányzata, melynek hatásai ugyanakkor a festészetben, a szobrászatban és a filmművészetben is megmutatkoznak. Franciaországból indult el világhódító útjára, legnagyobb hatása az Amerikai Egyesült Államokban volt, de egész Európában, a Dél-afrikai Köztársaságban és Kínában is szerephez jutott. Eredete az art […]

Google fordító

Googel partnerség, támogatás

eladó bútor hirdetések

eladó bútor – Ülőgarnitúra

eladó bútor, Google hirdetések

eladó bútor hirdetések

Legutóbbi hozzászólások